A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés és a jobb vásárlói élmény érdekében

Menü

Adatvédelmi Szabályzat

Adatvédelmi szabályzat
készült az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete
/General Data Protection Regulation/ alapján 2018.05.15-én

 

A Harmónia Masszázskellék Áruház elkötelezett a vásárlók személyes adatainak védelme iránt, és követi az EU adatvédelmi törvény információbiztonságára vonatkozó előírásait.


Fogalom meghatározás az Adatkezelési Tájékoztatóban található, melyet ezen a linken is megtekinthet


Az adatkezelést, mely magában foglal minden, a személyes adatokon végzett cselekményt, így azok felvételét, gyűjtését, tárolását, különböző célokra történő felhasználását, továbbítását, módosítását, az Adatkezelő végzi.  
Harmónia Masszázskellék Áruház adatkezelője FRW-LOG Kft.
Székhely: 1112 Budapest, Kékperje utca 6. I.em.108.
Képviseli: Rimócziné Farkas Orsolya
Adószám: 26399362-2-43
Adatfeldolgozó az adatkezelő utasításai alapján végez – kizárólag technikai – műveleteket az adatokon.  
Adatfeldolgozó esetünkben a 23 Vnet tárhelyszolgáltató.
Név: 23VNet Számítástechnikai és Internet Szolgáltató Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-563212
Székhely: 1094 Budapest, Liliom u. 24-26.
Website: www.net23.hu
Képviselő neve: Czina Sándor
Nyilvántartó hatóság: Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság
Adószám: 12188224-2-43
Telephely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.
Telefonszám: 06 1 450 1222
Fax: 06 1 450 1223

 

Személyes adatok gyűjtése

Személyes adatokat gyűjthetünk Önről, amikor rendelést ad le áruházunkban, használja webhelyünket vagy webhelyünkön keresztül elérhető más webhelyeket keres fel, vagy amikor ügyfélszolgálaton, chat ablakon keresztül kapcsolatba lép velünk.
(Személyes adat minden, ami a vásárló azonosításra alkalmas: név, telefonszám, egyéb elérhetőség, rendelési száma, adószám, bankszámla szám és a webhelyünk használatával kapcsolatos egyéb információk).

A webáruházzal való ügyfélkapcsolat keretében, webhelyünk és online szolgáltatásaink használata során az alábbi személyes adatokat gyűjtjük és dolgozzuk fel vásárlóinkról:

  • Név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, cégnév, bankszámla szám vagy egyéb fizetéshez használt adatok
  • Számlázási, szállítási cím
  • Az Ön korábbi rendeléseivel kapcsolatos adatok
  • Webhelyünk használatával kapcsolatos információk,
  • Egyéb személyes adatok, pl. érdeklődés tárgya
  • Az áruházunkkal folytatott mindennemű kommunikáció e-mailben, chat ablakon keresztül vagy a közösségi médiában
  • Tartózkodási hely, számítógépe IP-cím segítségével meghatározott földrajzi elhelyezkedését, valamint Wi-Fi hozzáférési pontok (hotspotok) és mobiltornyok helyeit beleértve, amennyiben Ön helymeghatározás alapú szolgáltatásokat használ és bekapcsolja azokat készülékén vagy számítógépén.

 

Adatait a következő célokra használhatjuk fel:

  • A vásárlók által megrendelt termékekkel, a megrendelés teljesítésével, a rendelési feltételek későbbi bizonyításával, a rendelés visszaigazolásával, szállítási határidővel, fizetési mód visszaigazolással kapcsolatos információk közlésére
  • Kapcsolatfelvételre szállítási határidő változás vagy termék készlethiány esetére.
    Ezek a megkeresések nem marketingcélokat szolgálnak, és nem lehet leiratkozni fogadásukról
  • weboldal teljes körű használatának biztosítása, beleértve az ajánlat kérést is
  • Fizetési határidők közlésére (fizetéssel kapcsolatos adatait felhasználjuk könyvelés, számlázás és auditálás céljából is)
  • Adminisztratív és jogi célok: adatait statisztikai és marketingelemzés, ügyfél-elégedettségi felmérések, illetve vitás ügyek vagy jogi követelések felmerülése esetén használjuk fel
  • Ügyfélszolgálati kommunikáció során megadott adatait arra használjuk, hogy kapcsolatban maradjunk vásárlóinkkal, javítsuk szolgáltatásaink színvonalát és megismerjük az áruházunkkal kapcsolatban szerzett tapasztalatokat 
  • Személyre szabott szolgáltatások nyújtása: adatai felhasználásának segítségével vásárlóink számára fontos és érdeklődésre számot tartó információkat küldünk vásárlásai előtt, közben, vagy után, így személyre szabhatjuk kínálatunkat, például kedvenc termékeinek akcióival kapcsolatban.     

Hírlevélküldő szolgálat: a hírlevelek, reklámanyagok küldéséhez az Ön előzetes hozzájárulása szükséges. A hozzájárulását tevőleges magatartással adhatja meg. Ezt követően elektronikus úton marketingcélú anyagokat küldhetünk Önnek, kedvezményes vásárlási lehetőségekről, új termékekről, a termékek felhasználásának gyakorlati lehetőségeiről. A hírlevél fogadása során minden alkalommal lehetősége van jelezni, hogy leiratkozik az ilyen jellegű e-mailek fogadásáról. Ezen kívül a tőlünk kapott minden elektronikus kommunikációban jelezheti, hogy nem kíván további marketinges anyagokat fogadni.

Biztosítjuk vásárlóinkat arról, hogy csak ott dolgozzuk fel az Ön személyes adatait, ahol erre jogi alapunk van. A jogi alap attól függ, milyen céllal gyűjtöttük az adatokat, és milyen célra kell őket felhasználnunk.

A legtöbb esetben azért kell feldolgoznunk az Ön személyes adatait, hogy szállítási szerződést köthessünk Önnel.
 

Adatőrzési idő

Nem őrizzük a vásárlók adatait annál tovább, mint ahogyan az feltétlenül szükséges. A megfelelő őrzési időszak meghatározásához figyelembe vesszük a személyes adatok mennyiségét, természetét, az általunk történő feldolgozás célját, és hogy ezeket a célokat egyéb eszközökkel is el tudjuk-e érni.

Figyelembe kell vennünk azokat az időszakokat is, melyek során a személyes adatokat meg kell őriznünk annak érdekében, hogy megfeleljünk jogi és törvényi kötelezettségeinknek (pl. számviteli törvény), foglalkozni tudjunk a panaszokkal és egyéb megkeresésekkel.
A számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig őrzi meg a Szolgáltató

Miután már nincs szükségünk személyes adataira, biztonságosan eltávolítjuk és megsemmisítjük őket. Azt is figyelembe vesszük, tudjuk-e csökkenteni az általunk használt személyes adatok mennyiségét, és tudjuk-e vásárlóink személyes adatait névtelenül használni, hogy többé ne legyenek Önnel kapcsolatba hozhatók.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük személyes adatait a tárolás, továbbítás során, valamint elkerüljük a véletlenszerű elvesztést, megsemmisülést Áruházunk SSL (biztonságos szoftvercsatorna-réteg) tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek köszönhetően a vásárlók adatai biztonságban vannak.

Az adatvédelmi szabályzatban leírt célkitűzéseknek megfelelően adatait továbbadhatjuk megbízható külső feleknek. Minden harmadik féltől megköveteljük a megfelelő technikai és operatív biztonsági intézkedések megtételét, a vásárlók személyes adatainak védelme érdekében, az EU-s adatvédelemre vonatkozó törvényi szabályozással összhangban. 

Személyes adatait megoszthatjuk a Harmónia Masszázskellék Áruházzal üzleti kapcsolatban álló megbízható szolgáltatókkal, nevezetesen a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként közreműködő futárszolgálattal, az áruház termékkínálatához tartozó szakmai tanácsadást ellátó Holisztikus Gyógyító Központtal, valamint a masszázsoktatás végző Masszázsoktatás-online és Tanuljotthon online oktatási portálokkal.

Vásárlói regisztrációja során gyűjtött minden adat feldolgozása ezen adatvédelmi szabályzattal összhangban történik. Amennyiben adatainak felhasználása az Ön beleegyezéséhez kötött, lehetősége van az adatfeldolgozáshoz adott beleegyezését bármikor visszavonni és személyes adatait törölni
 

A vásárló adatvédelmi jogai:

Bizonyos körülmények fennállása esetén Önnek jogában áll:

-  Információt kérni arról, hogy rendelkezünk-e személyes adatokkal Önről, és ha igen, milyen adatokkal, valamint milyen célból tároljuk/dolgozzuk fel őket.                

-  Hozzáférést igényelni személyes adataihoz. Ezáltal lehetősége nyílik az Önről tárolt személyes adatok másolatát kézhez kapni, és megbizonyosodni arról, hogy szabályosan jártunk el.

-  Módosítást kérni a birtokunkban lévő személyes adatokra vonatkozóan. Ez lehetővé teszi az Ön számára, hogy pontosítsa vagy kiegészítse a személyes információkat.

- Személyes adatainak törlését kérni. Ezáltal lehetővé válik, hogy személyes adatainak törlését vagy eltávolítását kérje tőlünk, amennyiben nem rendelkezünk alapos indokkal azok további feldolgozását illetően. Szintén jogában áll, minden olyan személyes adat törlését vagy eltávolítását kérni tőlünk, melyekre vonatkozóan Ön élt a feldolgozás elleni tiltakozáshoz való jogával. A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:
-    postai úton a 1112 Budapest, Kékperje utca 6. I. em. 108.
-    e-mail útján a masszazskellek@gmail.com e-mail címen

- Tiltakozni a feldolgozás ellen, amikor nekünk jogos érdekünk fűződik a személyes adatok feldolgozásához és Ön egyedi helyzetével kapcsolatos indokok alapján kifogásolja az adatok feldolgozását. Emellett jogában áll tiltakozni, amikor személyes adatai direktmarketinges célokból történnek feldolgozásra.

- A személyes adatok feldolgozásának korlátozását kérni. Ezáltal lehetősége van kérni az Önnel kapcsolatos személyes adatok feldolgozásának felfüggesztését, például ha azok pontosságának, - vagy feldolgozásuk okának - megállapítását szeretné.

- Visszavonni beleegyezését. Bizonyos esetekben, amennyiben Ön beleegyezett személyes adatainak egy meghatározott célból történő gyűjtésébe, feldolgozásába és továbbításába, Önnek jogában áll visszavonni ezen meghatározott célú felhasználásra vonatkozó beleegyezését. Amint értesültünk arról, hogy Ön visszavonta a beleegyezését, adatainak- az eredetileg jóváhagyott célból történő - feldolgozását megszüntetjük, amennyiben nincs más jogszerű alapunk annak folytatására.
 

Amennyiben Ön élni kíván bármely, itt felsorolt jogával, kérjük, keresse online ügyfélszolgálatunkat. A személyes adatokhoz való hozzáférés nem díjköteles (ahogy bármely más jogának gyakorlása sem).

 

Jogorvoslati tájékoztatás:

Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.  Telefon: 0613911400  Fax: 0613911410 E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu  Honlap: http://www.naih.hu